Wat ik lees en kijk #001

Wat ik lees en kijk #001

Ik heb wel eens eerder ergens gemeld dat, hoe leuk ik lezen en kijken ook vind, er zit altijd bij mij een bepaalde druk achter want… Er is nog zoveel te lezen te bekijken! Waarom ik dan toch mijn tijd af en toe besteed aan het kijken van rotzooi zoals vandaag ‘Stormageddon’ ach… Een mens dient te snacken. Puur voor het plezier wil ik hier af en toe beschrijven wat ik kijk en wat ik aan het lezen ben. De recensent in mij is nooit helemaal gaan slapen.

 

Film: ‘Parasite’ (‘Gisaengchung’, Boon-Joon Ho, 2019)Ik ben altijd voorzichtig met hypes dus ‘Parasite’ kijken stond niet superhoog op mijn prioriteitenlijstje. Totdat mijn POH vertelde dat ze op Nieuwjaarsdag altijd naar de bioscoop gaat want toch zo’n verloren dag. Nicole en ik besloten dat ook te doen en op Nieuwjaarsdag naar de film te gaan – er draaide verder toch niets boeiends. Puntje bij paaltje waren we op Nieuwjaarsdag te lui & te loom. Toch bleven we nieuwsgierig, ook Nicole die nog nooit van haar leven een Zuid-Koreaanse film had gezien. Zaterdagavond zijn we ‘m samen met bioscoopmaatje Remko gaan zien in KINO en ik was straal overdonderd. Boon-Joon Ho had me toch al niet teleurgesteld met een film als ‘Memories of Murder’ maar dit was totaal krankzinnig. Iets verklappen van het verhaal is zonde, maar het was een van de leukste maatschappij-kritische films die ik ooit heb gezien. En die MUZIEK!

 

 

Boek: ‘Stad van Woorden’ (‘The City of Words’, Alberto Manguel, 2007): Een boekje dat een tijd geleden onder mijn stoel lag toen ik in WORM naar literaire middag Frontaal ging. Op de achterflap staat dat het een ‘hartstochtelijk pleidooi’ is ‘om met literatuur en kunst de groeiende intolerantie in onze maatschappij te lijf te gaan’. Tegen Nicole klaag ik gisteren nog dat ik het een gortdroog boek vind en dat is ook wel zo, maar het boeit me ergens wel. De man weet gigantisch veel, etaleert dat ook graag door allerlei klassieke verhalen aan te halen, met allerlei ingewikkelde dwarsverbanden van dien. Totdat hij commentaar geeft op de huidige maatschappij: vind ik het boeiend worden. Fijn tussendoortje om af en toe een keer een pagina van te lezen. Nu op pagina 71 van de 168.

 

Boek: ‘America’s Boardwalks – From Coney Island to California’ (James Lilliefors, 2006): Het boek gaapte me een tijdje geleden aan in de Leeszaal in Rotterdam West door de mooie voorkant. Ik dacht dat het een leuk tussendoortje zou worden, een fotoboek over Amerikaanse pretparken. Ik heb ‘m onderschat want het boek is uitgebreider dan ik dacht, met niet zo gek veel foto’s. Af en toe mezelf een keer in een totaal andere wereld verdiepen met boeken zoals deze… Ja, fijn. Nu op pagina 43 van de 207.

 

Film: ‘The Tall Man’ (Pascal Laugier, 2012): Als iets van Netflix verdwijnt is dat altijd een prima motivatie voor mij om het te gaan kijken. Ik was ontzettend bang dat het even slecht zou worden als een ‘The Bye-Bye Man of ‘Slender Man’ want misschien hetzelfde thema maar dat viel gelukkig mee. Pascal Laugier is een Fransman die de wereld choqueerde met het geflipte ‘Martyrs’ uit 2008, en ondanks dat ‘The Tall Man’ eerder een conventionele thriller is was dit toch grappig. Neem alleen voor lief dat het verhaal nogal vergezocht is…

 

 

 

No Comments

Post a Comment