Verhuizing: zoektocht naar warm licht, en er komt langzaam vorm in.

Verhuizing: zoektocht naar warm licht, en er komt langzaam vorm in.

En heel langzaam komt er iets meer vorm in m’n huis.

Ergens vorige week ben ik met m’n moeder weer wat woonwinkels door aan het gaan. We zijn op zoek naar een bank en een bed – dat eerste nog steeds zonder succes, op dat tweede kom ik later terug. Dan zie ik ergens in een hoekje van de Kwantum in Capelle a/d IJssel een pracht van een kast staan. Ik verwoord het tegen mijn omgeving als een manier van boeken opbergen die ik voorbij zag komen op Buzzfeed maar nooit had verwacht dat ik ‘m echt zou kunnen hebben. Een kast met verschillende hoogtes waar ik tegelijk Blu-rays/boeken/video’s/cd’s in kwijt kan, in stemmig bruin. De gammele pootjes neem ik voor lief.

Dan nog het probleem van een bed. Ik heb een slaapkamer die niet heel breed is, maar een bed van 2 meter lang en 1.60m breed moet haalbaar zijn. In de IKEA – wat ik doorgaans een erg leuke winkel vind – schrik ik me rot van de prijzen. Zó duur? Soms betaal je je alleen al blauw aan het beddenframe. En dan moet je ook nog eens zorgen voor een lattenbodem en een matras. Weer een illusie armer.

Een kennis van me – ook net zo zuinig als ik, zo niet zuiniger – heeft ooit eens twee weken lang heel internet zitten uitpluizen waar ze het goedkoopste bed kon vinden. Dat bleek dus in BeterBed. Als ik dat hoor ben ik wantrouwig: dat is toch A-klasse en heel duur? Ik overleg met mijn ouders en app tegelijk met Nicole – die meer ervaring met bedden kopen heeft dan ik – en zie op de webwinkel van BeterBed een schitterend bed, alles inclusief en daarmee een pak goedkoper dan alles wat ik tot nu toe heb gezien. Alles behalve de tweedehandsbedden, maar ook dat is niet inclusief en ik ben er toch wat huiverig voor. De volgende ochtend worden moeders en ik uitstekend geholpen in het filiaal van BeterBed, met een service waar ik zo vrolijk van word dat ik die beloon met mooie aanbevelingen op Google en Twitter.

Er staat nu een tafel, de vier stoelen (tweedehands) komen woensdag, mijn superkast staat. Met Nic heb ik zondag wat bierviltjes boven een van de deurposten geplakt – eindelijk kan ik die verzameling op een mooie manier gebruiken! Belangrijkste is nu nog een bank – ik weet nu alles over de hoogtes voor zowel je benen als van de rugleuning – een koelkast en een gasstel. Voor die koelkast moet ik nog even wat tapijt of iets anders in de keuken laten aanleggen – rotklus – en een gasstel leek op het eerste gezicht zoveel specificaties te hebben dat ik door de bomen moeilijk het bos zie.

En nog even: toen Nic en ik er zondagavond waren was het donker in huis, ook met lampen. Ik moet heel erg op zoek naar een mooie lamp voor in de huiskamer die warm licht geeft. Iemand tips?

No Comments

Post a Comment