Verhuizing, deel #3

Verhuizing, deel #3

Een halve fles port staat in de boekenkast in de slaapkamer, de felrode poster van The Invasion hing boven mijn felrode bank maar is er voor de derde keer afgevallen dus laat ik even liggen. Een kledingrek staat in de huiskamer uit de behoefte tegendraads te zijn. Mijn huis begint eindelijk ergens op te lijken, begint er meer en meer geleefd uit te zien en het voelt steeds meer als ‘ik ga naar huis’ als ik zeg dat ik terug richting Zuidplein ga.

Morgen komt mijn vloer in de keuken en dan kan eindelijk mijn koelkast erin. Nog twee weken wachten tot een internetaansluiting – keurig geholpen door T-Mobile in Zuidplein – en dan is het ‘af’. De tweede slaapkamer fungeert nog als rommelhok met de losse onderdelen voor een kruk waar ik de schroeven niet voor heb, een tas met oude kranten voor het geval er nog geverfd moet worden en boeken en DVD’s die nog geen plek hebben gekregen. Eigenlijk zou ik het loeidonkere behang in mijn slaapkamer nog willen veranderen maar… Het is goed behang en voor de time being is het wel oke.

Drie jaar geleden zat ik in Thailand en was ik aan het backpacken. Bij elke volgende stap die ik moest nemen – voor het eerst een tuktuk nemen, voor het eerst met de trein, voor het eerst in een hotel, voor het eerst de weg moeten vinden – dacht ik elke keer: ‘hoe ga ik dát in vredesnaam dan aanpakken?’ en elke keer viel het eigenlijk mee, sprak het voor zich. Ergens is dat met dit huis ook zo. Er is nog veel te doen, maar het gaat steeds meer lopen.

Zaterdag laat op de avond kom ik er achter dat ik ben vergeten brood te halen voor de volgende ochtend. Nicole en ik trekken zondagochtend naar de Bas van der Heijden, maar de schuifdeuren gaan niet open – het is nog geen 12u ‘s ochtends. Totaal niet bij stil gestaan. Gelukkig zie ik beweging bij de winkel op de hoek met de illustere naam ‘Bierdronka’, een Poolse drankenzaak met daarnaast een supermarkt. Nicole en ik weten niet wat ons overkomt want ontzettend goedkoop, vers en heel erg kleinschalig en dus gezellig. Dit wordt een plek waar ik graag vaker kom.

 

No Comments

Post a Comment