Mijn naam is Maarten van Krimpen, in mijn leeftijd zit tegenwoordig een 3 en ik ben een Rotterdamse freelance schrijver en redacteur.

 

Buiten het Music for Airports-album van Brian Eno is voor mij niets zo rustgevends als schrijven: aan zinnen knutselen, herschrijven, d/t-fouten eruit halen en komma’s op de goeie plek zetten – mij doe je er een groot plezier mee.

 

Níet geboren maar wél getogen in Rotterdam, een stad die me elke keer weer verrast. Ik ken er de mensen, ik ken er de interessante plekken en ik geniet van het culturele leven. Mijn horizon beperkt zich echter niet tot de stad. Ik liep stage in Suriname bij opinieblad Parbode ik heb de backpacker uitgehangen in Thailand, Sri Lanka, Taiwan, Hongarije en Oekraine.

Over die prachtige tijden heb ik een extern reisblog: komtuitrotterdam.reislogger.nl/.

 

Iedereen die de film Let the Right One In in elk geval van naam kent is mijn vriend, vrijwilligen op zonnige festivals als Motel Mozaïque en De Parade zijn favoriete zomerse bezigheden en er bestaat nooit zoiets als te veel Surinaamse roti of Thaise curry.

 

Ik ben een wandelende filmencyclopedie, maar de laatste jaren is het verzamelen van Bluray’s en DVD’s tot een einde gekomen (ja Netflix, ik heb het over jou) en ben ik soundtracks gaan sparen omdat ik het erg lekker vind om op te schrijven – van het aanstekelijke La La Land, via het heerlijk duistere Evil Dead naar het wondermooie Perfume.