Foodporn: de Vegan Junk Food Bar

Foodporn: de Vegan Junk Food Bar

Over hoe lekker veganistisch eten kan zijn.

Online-adverteren helpt: dankzij een suggestie van Facebook likete ik niet zo heel lang geleden de Vegan Junk Food Bar in Amsterdam. Prachtige foto’s van bijna onwerkelijke hamburgers, leuk genoeg om af en toe bij stil te staan tijdens het scrollen door m’n tijdlijn.

Ik wilde Nicole vorige week ‘mijn’ Amsterdam laten zien, met alle boekenwinkels waar ik al zo lang kom, het Westergasterrein waar ik een mooi verleden heb en nog even kijken op de Parade. Een druk schema waar evengoed wel een bezoek aan de Vegan Junk Food Bar in paste, ‘want we zijn er nu toch’.

‘Het is ergens in de buurt van het Leidseplein’, zo ver waren Nicole en ik gekomen. Het bleek toch een stuk verder weg te zijn dan we dachten, en we zijn verbaasd om te merken dat de Vegan Junk Food Bar ergens op een achterafplein ligt, ver van het toeristische gedeelte. Ik krijg nu tijdens het schrijven serieus het water in mijn mond maar dat terzijde.

En dan: niet kunnen kiezen want het ziet er allemaal zo lekker uit. Gelukkig is het menu niet al te groot, maar het kost me toch behoorlijk wat moeite om te kiezen. Nicole gaat voor de Notorious Sumo Burger, ik blijf verlekkerd kijken richting een ander tafeltje waar de Loaded VJFB geserveerd wordt: een mega-kapsalon.

Tekenend voor die lunch zijn twee momenten: de eerste is dat ik niet de behoefte voel om er extra hete saus overheen te doen, de tweede is dat ik uiteindelijk aan Nicole moet vragen of ze wat van me wil overnemen omdat ik het anders niet op krijg. Gebeurt me allebei zelden tot nooit.

Ik heb nooit een kapsalon met vlees gegeten dus ik kan niet vergelijken, maar het was heerlijk. Wat ik al zei: ik hoefde geen extra hete saus aangezien er al heel veel grote stukken verse pepers op lagen, ik voel ze nog knisperen in mijn mond. Patat die er onder ligt, zout maar niet té zout. Chedderkaas die is gemaakt van o.a. aardappelzetmeel en volgens mij kokosolie, een ingrediënt waar ik niet van hou maar wat ik er helemaal niet in proef. En dan het heerlijke veganvlees wat echt exact hetzelfde smaakt als echt vlees.

Nee, ik hou mezelf niet voor de gek door als vegetariër zijnde producten te eten die wel op vlees lijken maar dat niet zijn. De smaak van vlees zonder het dierenleed. Ik zit nog steeds na te genieten van m’n bezoek aan de Vegan Junk Food Bar.

Website: http://www.veganjunkfoodbar.com/

 

No Comments

Post a Comment