Examentijd / Hi-de-Hi! (1)

Examentijd / Hi-de-Hi! (1)

Als ik het goed begrijp is het examentijd. Aan mijn examens in 5havo heb ik nog steeds goede herinneringen, wat te danken is aan een Britse comedyserie die ik in die tijd heb gezien.

Huisgenoot P en huisgenoot E hadden kort daarvoor de eerste twee seizoen van Hi-de-Hi gekocht. ‘Hi-de-Hi’ werd voor het eerst uitgezonden in 1981 en vertelt in negen seizoenen over het reilen en zeilen op een Brits vakantiekamp eind jaren ’50 en was na Dad’s Army en It ain’t half hot mum de derde comedyserie bedacht door Jimmy Perry en David Croft. Croft werd bekender dankzij vooral Are You Being Served en ‘Allo! ‘Allo! bedacht, twee series die ik trouwens heb geprobeerd maar nooit leuk vond. Are You… te oubollig en ‘Allo! ‘Allo! te veel van hetzelfde.

Andere series die daarna kwamen waren You Rang M’Lord en Oh Doctor Beeching – net als It Ain’t Half Hot Mum series waar ik een zwak voor heb, maar Hi-de-Hi! vind ik de beste.

Toen huisgenoot P en E de serie voor het eerst op DVD kregen was er nog niets ondertiteld, en hoewel mijn 5havo Engels uitstekend was, was het door gebrek aan kennis over de context en de vele verschillende accenten soms moeilijk te volgen. Met wat hulp van hun kreeg ik er uiteindelijk vat op en begon steeds meer grappen te begrijpen. Het gevolg was dat mijn motivatie om een dag hard te leren steeds sterker en sterker werd: des te sneller was de dag om en mocht ik weer twee of meer afleveringen Hi-de-Hi! zien.

Wordt vervolgd, ik wil meer over Hi-de-Hi schrijven dan ik nu de ruimte heb.

No Comments

Post a Comment