Allemansliefde op het kruispunt

Allemansliefde op het kruispunt

Kleine dingen die ik me afvraag: bedank je ook als een auto op een kruispunt voor je stopt, ookal moet de auto sowieso stoppen want haaientanden?

Ik weet niet wanneer ik me stommer voel: als ik wél bedank of als ik dat niet doe. Als ik wél bedank vraagt de chauffeur zich misschien af ‘wat een sukkel, hij hoeft helemaal niet te bedanken’, als ik het níet doe kom ik misschien arrogant over. Ik neig toch naar het eerste, qua graag aardig gevonden willen worden.

Af en toe stopt er een auto pas op het laatste moment, vol op de rem staan. Die krijgt uiteraard een arrogante blik of zelfs helemaal niets.

Dit oude – vergelijkbare – topic gevonden op FOK.nl. Ik ben soms wel een stuk chagrijn, maar vriendelijkheid kan nooit kwaad.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 6 maart 2017

No Comments

Post a Comment